2009-05-20 14:42:24

Náhledy zdarma

Minulý měsíc byl ve znamení velkých změn. Asi největší je, že na Thumbnail.cz je nejnižší tarif nyní poskytován zdarma. Takže pokud máte nějaký malý projekt, kde chcete zobrazovat screenshoty stránek, tak se můžete registrovat. Výhodou oproti konkurenci je, že náhledy se aktualizují každý den.

Další změny už tak viditelné nejsou. Hlavní server dostal nová střeva. 2*Quad core - tedy celkem 8 jader CPU a 16 GB operační paměti. Tento přebytek výkonu, by mi měl dovolit upravit rozhraní, aby měli uživatelé větší přehled o náhledech co se jim zobrazují na stránkách. Starý stroj jsem zapojil do renderovací farmy. Ne že by potřeboval posílit - omezující je teď rychlost linky do zahraničí - ale spíš nevím co s ním.

Příjemné je, že nový stroj má, po přesunu do jiné serverovny, i IPv6 adresu. Je to takový hřejivý pocit zprovoznit server a web pod IPv6. Trošku problém byl ověřit si, že stroj je opravdu dostupný pod IPv6, protože doma samozřejmě IPv6 ještě nemám, ale nakonec se zadařilo.

Objevil jsme, že původního khtml2png, které používá Thumbnail.cz na generování náhledů se ujal Hauke Goos-Habermann, tak jsem vytvořil společný repositář a nějak se zkusíme propracovat k spojení jeho i mé verze. Problem je, že oba kódy se již dost liší. Takže v příštích dnech mám o zábavu postaráno.


Posted by Miroslav Suchý | Permanent link
Comments
comments powered by Disqus